17 °c

'Büyük Usta'sız geçen tam 5 yıl!

Türk Halk Müziği'nin büyük ismi, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, beş sene önce bugün 74 yaşında hayatını kaybetti.

Büyük Ustasız geçen tam 5 yıl!
Prostat Kanseri nedeniyle 2012 yılında vefat eden Neşet Ertaş'ın cenazesi Kırşehir'deki Bağbaşı Mezarlığı’nda babası Muharrem Ertaş’ın yanında toprağa verildi. Ertaş arkasında 'Cahildim Dünyanın Rengine Kandım', 'Neredesin Sen', 'Ah Yalan Dünyada', 'Gönül Dağı', 'Yazımı Kışa Çevirdin' ve daha birçok eser bıraktı.
111
Büyük Ustasız geçen tam 5 yıl!
ÇOCUKLUĞU
Neşet Ertaş 1938 yılında Kırşehir'de dünyaya geldi. Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. Sekiz yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte İbikli Köyü'ne yerleşti. 12 yaşındayken annesi Döne'yi kaybetti. Babası Muharrem Ertaş, Yozgat'ın Kırıksoku Köyünden Arzu isminde bir kadınla evlenince bir süre bu köyde yaşadıktan sonra Yozgat'ın Yerköy ilçesine yerleşti.
211
Büyük Ustasız geçen tam 5 yıl!
MÜZİĞE NASIL BAŞLADI?
Ertaş, ilkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da bağlama çalmayı öğrendi. Babası Muharrem Ertaş ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı ile çalıp sesi ile türküler söylemeye başladı. Ertaş, etkilendiği tek kişinin babası Muharrem Ertaş olduğunu söyler. Kendi ifadesi ile şu şekilde ifade eder: "Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız."
311