17 °c

AA'dan "daire başkanlarına" diksiyon eğitimi

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin, Ulaştırma Bakanlığı, Havelsan, Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, Bilgi ve İletişim Teknoloji Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), AFAD, Başbakanlık ve Türk Şeker Fabrikalarının daire başkanlarına yönelik "etki̇li̇ ve güzel konuşma/foneti̇k-di̇ksi̇yon eğitimi" başladı.AA Haber Akademisinin 11 Şubat-5 Mart tarihlerindeki...

Güncel Haberi
AA'dan daire başkanlarına diksiyon eğitimi
AA'dan "daire başkanlarına" diksiyon eğitimi

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin, Ulaştırma Bakanlığı, Havelsan, Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, Bilgi ve İletişim Teknoloji Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), AFAD, Başbakanlık ve Türk Şeker Fabrikalarının daire başkanlarına yönelik "etki̇li̇ ve güzel konuşma/foneti̇k-di̇ksi̇yon eğitimi" başladı.

AA Haber Akademisinin 11 Şubat-5 Mart tarihlerindeki eğitiminin açılışı, AA Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Eğitimde, Ulaştırma Bakanlığı, Havelsan, Türk Patent Enstitüsü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bilgi ve İletişim Teknoloji Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Afet ve Acil Yönetim Durum Başkanlığı (AFAD), Başbakanlık ve Türk Şeker Fabrikalarının daire başkanlarına "etkili ve güzel konuşma/ foneti̇k-diksiyon" dersleri verilecek.

Ders içerikleri ve diğer hususların, eğitime katılacakların eksik yönlerinin tespit edilerek oluşturulduğu eğitim süresince katılımcılara, üniversitelerden alanında uzman akademisyenlerce 33 saat pratik ve teorik ders verilecek.

Katılımcılar, iletişim ve etkili iletişim arasındaki farklar, iletişim-dil-algı ilişkisi, sesin etkili kullanımı, diyafram nefesi, sık karşılaşılan konuşma kusurları, diksiyon, ses ve söz denetiminin önemi, kulak denetimi çalışması, mesajların kodlanması, kişisel algılar ve ön yargı gibi konularda eğitim alacak.

Eğitim sonunda kişi bazlı fayda analizi yapılacak. Katılımcıların olumlu ve eksik yönleri rapor edilecek. Derslerde, konu anlatımına geçmeden önce uygulama çalışmalarıyla katılımcıların diksiyon, beden dili ve iletişim tekniklerini kullanma şeklinden yola çıkılarak yapılacak tespitler çerçevesinde ihtiyaç analizleri belirlenecek.

İhtiyaç analizi doğrultusundaki teorik bilgiler slayt ve videolarla desteklenerek işlenecek, her teorik konu anlatımının akabinde kişi bazında uygulama çalışmaları yapılacak.

Eğitim sırasında uygulamalı sınavlarla katılımcıların performansı ölçülecek. Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, eğitimin, katılımcıların ihtiyaç analizleri gözetilerek verileceğini belirterek, eğitim sonunda katılımcıların elde ettikleri faydanın ölçülerek değerlendirileceğini söyledi.

Çetinkuş, "Eğitimde Türkçenin etkili ve doğru kullanımını hedefliyoruz. Katılımcılara derslerde uygulamalı eğitimler vererek, öğrendikleri bilgileri pekiştirmelerini sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber