17 °c

Çukur Dizisi tesbihlerine yoğun ilgi

İzlenme rekorları kıran Çukur dizisi tesbih sektöründe de ciddi bir canlanma yarattı. Çukur tesbihlerinin tek yetkili üretici ve satış firması olan Tesbihcibaba’nın yetkilisi Ayhan Ulu tesbih satışların 6’ya katlandığını söyledi.

Güncel Haberi
Çukur Dizisi tesbihlerine yoğun ilgi
Çukur Dizisi tesbihlerine yoğun ilgi

Dünyada izlenme rekorları kıran Türk dizileri, farklı sektörlerde de ciddi hareketlenmelere yol açtı. İzleyiciler tarihi mekanlar kadar artık dizi oyuncularının kullandığı aksesuarlara da ilgi göstermeye başladı. Reyting rekorları kıran dizilerin yeniden canlandırdığı sektörlerden en dikkat çekeni ise tesbihler oldu.

DİZİDE GÖREN BİZE ULAŞIYOR

Çukur, Payitaht Abdülhamid, Azize, Ramo gibi dizilerde ekranlara gelen tesbihleri firmalarının hazırladığını söyleyen Ayhan Ulu, son dönemde tesbih modasının gençlerde yeniden ciddi şekilde arttığını söyledi. Tesbihin kültürümüzün bir parçası olduğunu belirten Ulu, “Bizler bugün ekranda olan birçok popüler dizide kullanılan tesbihleri üretiyoruz. 1998’dan beri sürdürdüğümüz bu işi 2006 yılından beri Tesbihcibaba markası altında profesyonel bir şekilde devam ettiriyoruz. Son dönemde dizilerin de etkisiyle tesbihin yeniden gençler arasında popüler bir aksesuar olması bizleri çok mutlu etti. Özellikle Çukur dizisinden sonra satışlarımız 6’ya katlandı diyebiliriz. İdris ve Cumali Koçovalı’nın elindeki tesbihleri sosyal medyadan bizim yaptığımızı öğrenen birçok kişi bize ulaşıp, sipariş vermeye başladı” dedi.

ABD VE KANADA’YA BİLE GİDİYOR

Ulu, Türk dizilerinin dünyada giderek daha popüler olmasının ardından yurt dışından da ciddi talep aldıklarını kaydederek, “Arap ülkelerinden halihazırda oldukça yüksek olan talebe son dönemde Avrupa da katıldı. Dizilerin etkisi ile şu an Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’ya bile tesbih gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

SAHTECİLER SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

Ayhan Ulu, her sektörde olduğu gibi tesbih sektöründe de fırsatçıların olduğunu ve sektöre en çok sahte üretimlerin zarar verdiğini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı.Bizler tesbihlerimizi kehribar, oltu taşı ve gümüşten yapılan sabır taneleri olarak görüyoruz. Her biri için ciddi emek harcıyoruz. Ancak ne yazık ki sahtecilik kavramı sonunda bizim sektöre de girdi. Sosyal medyada adımıza açılmış 200’ü aşkın sahte hesap tespit ettik ve bunlarla ilgili yasal çalışmalarımız halen devam ediyor.

 

Sıradaki Haber