GAZİANTEP (AA) - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Gaziantep'e sığınan Suriyeli Kerime Sait, ülkesinde atılan varil bombaları nedeniyle kaybettiği 2 kardeşinin acısını gönüllü öğretmenlik yaparak bir nebze olsun unutmaya çalışıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde geçen yıl hizmete açılan Ensar Toplum Merkezinde çalışan 52 yaşındaki Sait, Suriye'nin Halep kentinde yaşarken rejim güçlerinin attığı varil bombaları nedeniyle biri 11, diğeri 31 yaşındaki 2 kardeşini kaybetti.
Kardeşlerinin cesetlerini dahi teşhis edemeden bulundukları yerden ayrılan, eşi ve 4 çocuğuyla geçtikleri DEAŞ bölgesinde de yaşadıkları zulme dayanamayarak geçen yıl Gaziantep'e sığınan Sait, Suriyeli miniklerin yaralarına merhum olmak, yaşadıkları acıları unutturmak için gönüllü öğretmenlik yapmaya başladı.
Kerime Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te öğretmenlik yaptığını belirtti. Suriye'ye atılan varil bombaları nedeniyle 2 kardeşini kaybettiğini anlatan Sait, "Biri 31, diğeri 11 yaşındaydı. Varil bombası geldi. Cesetlerini dahi teşhis edebilme imkanım olmadı. Vücutları paramparça olmuştu. Biz orada çok çektik. DEAŞ bölgesine gittikten sonra oralarda da kaçmak zorunda kaldık. En ufacık şeylerden mahrumduk." dedi.
Daha sonra bulundukları yeri de terk ederek Türkiye'ye sığındıklarını aktaran Sait, soğuğa ve Türkiye'ye gelirken yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sığınacak bir yer bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
- "Bu çocuklara çok bağlandım"
Türkiye'ye geldiklerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sahip çıktığını, bir süre sonra Ensar Toplum Merkeziyle tanıştığını dile getiren Sait, şunları söyledi:
"Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Ensar Toplum Merkezine çok teşekkür ediyorum. Bizlere kol kanat oldular. Acılarımızı bir nebze olsun unutturdular. Türkiye'ye geçiş yaptıktan sonra Ensar Toplum Merkezinde görev aldım. Suriye'de yaşadıklarımı bilerek bu çocuklarla ilgileniyorum. Bu çocuklarla ilgilenerek acılarımızı unutmaya çalışıyoruz. Orada yaşadığımız acılar kolay kolay unutulmaz. Kafamızın içerisine yerleşti. Burada bir çocuğun gülümsemesi bile acılarımı hafifletiyor. Bu işe gönüllü olarak başladığımda çocuklara çok bağlı kaldım. Bir gün buraya gelmesem hasta olurum. Bu çocuklara çok bağlandım."
Merkezde anasınıfı öğrencilerine eğitim verdiğine işaret eden Sait, gönüllü öğretmenlik yaparak hem Suriyeli miniklerin yaşadığı dramları unutturmaya hem de kendi yaralarını sarmaya çalıştığını vurguladı.
Öğrencileriyle kendi çocukları gibi ilgilendiğini aktaran Sait, şunları kaydetti:
"Burada Suriyeli çocuklara Türkçe bazı kelimeler öğretiyorum. Bu sırada ben de biraz Türkçe öğreniyorum. Suriye'de çocuklar dahil her türlü haklardan mahrum kaldık. Buraya geldiğimizde Türkler bizlere kapılarını açtılar. Devlet olsun, halk olsun yardımcı oldular. Burada en azından refah ve lüks içerisinde yaşıyoruz. Orada böyle bir şey yoktu."