17 °c

"Anlamsızlık Aleminde" sergisi

İSTANBUL (AA) - Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Jake ve Dinos Chapman'ın Türkiye’deki ilk kişisel sergileri olan "Anlamsızlık Aleminde" sergisi açıldı.İstiklal Caddesi'ndeki Arter’de gerçekleşen ve küratörlüğünü Nick Hackworth’un yaptığı sergi, Jake ve Dinos Chapman’ın “Cehennem” (Hell), “Chapman Aile Koleksiyonu” (The Chapman Family Collection) ve “Gün Gelecek Sen De...

Kültür-Sanat Haberi
Anlamsızlık Aleminde sergisi
"Anlamsızlık Aleminde" sergisi

İSTANBUL (AA) - Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Jake ve Dinos Chapman'ın Türkiye’deki ilk kişisel sergileri olan "Anlamsızlık Aleminde" sergisi açıldı.

İstiklal Caddesi'ndeki Arter’de gerçekleşen ve küratörlüğünü Nick Hackworth’un yaptığı sergi, Jake ve Dinos Chapman’ın “Cehennem” (Hell), “Chapman Aile Koleksiyonu” (The Chapman Family Collection) ve “Gün Gelecek Sen De Sevilmeyeceksin” (One Day You Will No Longer Be Loved) gibi ikonik ve heykel serilerinden oluşan başlıca eserleri bir araya getirdi.

Sergide bulunan "Tüm Kötülüğün Toplamı" isimli eser de içinde olağanüstü bir titizlikle işlenmiş absürd, gerçeküstü ve vahşet dolu sahnelerin tasvir edildiği ikonların oluşturduğu dört büyük camekanda sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Serginin açışında AA muhabirine konuşan Arter İletişim Direktörü İlkay Baliç, "Jake ve Dinos Chapman’ın Türkiye'deki ilk kişisel sergilerine yer veriyoruz. Gösterge dünyasıyla, anlamlarla oynayan sanatçılar. Bir gülümsemeyle, kötülüğü çağrıştıracak imgeleri bir arada kullanabiliyorlar. Kötülük ve iyilik gibi temel kavramları sorguluyorlar." dedi.

Çağdaş sanatın daha çok yorumu izleyiciye bıraktığını söyleyen Baliç, bu eserleri bugün de gelecekte de farklı bağlamlar içerisinde gösterilebileceğini, her seferinde yeni anlamların ortaya çıkacağını belirterek, sanatçıların ilk defa bu sergide birden fazla, farklı ve geniş eserler sergilediklerini söyledi.

Sergi, 7 Mayıs'a kadar Arter’de sanatseverler tarafından görülebilecek.

Sıradaki Haber