17 °c

Ardahan'da besicilerin imdadına Çıldır Gölü yetişiyor

ARDAHAN (AA) - Ardahanlı besiciler, şebeke sularının donması sebebiyle yüzeyi donan Çıldır Gölü'ndeki buzları kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak zorunda kalıyor.Türkiye'nin en soğuk kentlerinin başında gelen ve hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki evlere su sağlanan bazı köy ve mahallelerdeki su şebekeleri...

Kültür-Sanat Haberi
Ardahan'da besicilerin imdadına Çıldır Gölü yetişiyor
Ardahan'da besicilerin imdadına Çıldır Gölü yetişiyor

ARDAHAN (AA) - Ardahanlı besiciler, şebeke sularının donması sebebiyle yüzeyi donan Çıldır Gölü'ndeki buzları kırarak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak zorunda kalıyor.

Türkiye'nin en soğuk kentlerinin başında gelen ve hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki evlere su sağlanan bazı köy ve mahallelerdeki su şebekeleri dondu.

Bu nedenle özellikle köylerde hayvancılık yapanlar zorluk yaşadı. Hayvanlarına su bulmakta güçlük çeken besiciler, çareyi Çıldır Gölü'nde buldu.

Sabahın erken saatlerinde yüzeyi tamamen donan gölün üzerindeki buz kütlelerini kazma ve küreklerle kıran besiciler, açtıkları oyuklara getirdikleri hayvanlarının su içmesini sağlıyor.

Günde iki kez göle gelip hayvanlarına su veren besiciler, daha sonra hayvanlarını ahırlara götürüp yemliyor.

Besicilerden Hasan Turan, kış gelince çeşitli zorluklar yaşadıklarını belirterek, "Köylerin suları donuyor, biz de günde iki defa hayvanları gölün üstüne çıkarıp açtığımız oyuklardan su içiriyoruz. Bahar aylarına kadar böyle devam edecek." dedi.

Sıradaki Haber