17 °c

Batı Şeria'da "sanat ve engel" sergisi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın El-Bira kentinde engellilerin el emeğinden oluşan ve çektikleri meşakkatlerle düşlerini yansıtan resim sergisi açıldı.İngiltere merkezli bir eğitim ve kültür organizasyonu olan British Council'in, Filistin Kültür Bakanlığının desteğiyle Filistin Kızılayının Bira'daki binasında düzenlediği "Sanat ve engel, zorluklar ve başarı" temalı sergi...

Kültür-Sanat Haberi
Batı Şeria'da sanat ve engel sergisi
Batı Şeria'da "sanat ve engel" sergisi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın El-Bira kentinde engellilerin el emeğinden oluşan ve çektikleri meşakkatlerle düşlerini yansıtan resim sergisi açıldı.

İngiltere merkezli bir eğitim ve kültür organizasyonu olan British Council'in, Filistin Kültür Bakanlığının desteğiyle Filistin Kızılayının Bira'daki binasında düzenlediği "Sanat ve engel, zorluklar ve başarı" temalı sergi sanatseverlerle buluştu. Cuma gününe kadar açık kalacak sergide, engellilerin hüzünlerini ve hayallerini anlatan yaklaşık 100 tablo sergileniyor.

British Council'de Sanat Projeleri Müdürü Suha el-Hafeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin, engelli bir İngiliz sanatçının onlarca Filistinliye verdiği resim eğitiminin sonucunda ortaya çıktığını belirtti.

Serginin engellilerle toplum arasındaki engelleri kırması bakımından önemli olduğunu dile getiren Hafeş, bu kişilerin her birinin toplumsal kurumlar tarafından desteklenmesi gereken yetenekleri bulunduğuna dikkati çekti.

Hafeş, "Sergideki her bir tablo bir hikaye anlatıyor. Yaşama sevincini, toplumun engellilere bakışını, eğitimden mahrum kalmayı anlatıyor." dedi.

Filistin Kültür Bakanı Yardımcısı Muhammed Ayyad ise serginin, engellilerin sanat alanında sahip olukları olağanüstü yeteneklerin keşfedilmesini sağladığını aktararak, "Bu kadar güzel resim yapan bir kişi her şeyi yapabilir." diye konuştu.

Sıradaki Haber