17 °c

Dağcı çift balayını Süphan Dağı'nda geçirecek

BİTLİS (AA) - Antalya'da geçen hafta sonu evlenen dağcı çift, balayını 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı zirvesinde geçirecek.Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen ve 102 dağcının katılacağı 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı Kış Tırmanışı, Adilcevaz ilçesinde düzenlenen etkinlikle başladı.Tırmanış öncesi sporcuları bilgilendiren Milli Sporcu ve Süphan Doğa Sporları...

Kültür-Sanat Haberi
Dağcı çift balayını Süphan Dağı'nda geçirecek
Dağcı çift balayını Süphan Dağı'nda geçirecek

BİTLİS (AA) - Antalya'da geçen hafta sonu evlenen dağcı çift, balayını 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı zirvesinde geçirecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen ve 102 dağcının katılacağı 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı Kış Tırmanışı, Adilcevaz ilçesinde düzenlenen etkinlikle başladı.

Tırmanış öncesi sporcuları bilgilendiren Milli Sporcu ve Süphan Doğa Sporları Derneği Başkanı Adem Gül, 11-12 Şubat 2017 tarihlerinde Erzincan'da düzenlenecek Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası öncesinde Süphan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştireceklerini söyledi.

İlk defa kalabalık bir ekiple Süphan'a kış tırmanışı düzenleyeceğini aktaran Gül, tırmanış sonunda yurt dışında yapılacak tırmanışlara katılacak sporcuların seçileceğini ifade etti.

Tırmanışın 31 Ocak'ta sona ereceğini aktaran Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Süphan Dağı'nda kayak yapacak 50 kişilik ekipte bizimle birlikte zirve yapacak. Çok zorlu ve zevkli bir tırmanış olacağının farkındayız. Bu sebeple daha önce federasyon tırmanışlarına katılmış ve kış gelişim eğitimini tamamlamış sporcular bu tırmanışa katılabileceklerdir. Bugün 2 bin 650 metre yüksekliğinde at yaylasında ilk molamızı vereceğiz. Bu akşam zirveye tırmanmayı hedefliyoruz. Ancak olumsuz hava koşulları gibi zorlu bir tırmanış bizi bekliyor. Bu sebeple zirve tırmanışımız yarına kalabilir. Yapacağımız bu tırmanışta desteklerini esirgemeyen valimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

- Balayını zirvede geçirecekler

Dağcılar arasında bulunan ve geçen hafta Antalya'da evlenen Deniz ve Selda Yulcu çifti, sıfırın altında 35 derecede balayına gireceklerini belirtti.

Deniz Yulcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Selda Yulcu ile bir tırmanışta tanıştıklarını ve geçen hafta dünya evine girdiklerini söyleyerek, "Balayımızı çok zorlu bir tırmanış olan Süphan Dağı'nın zirvesinde bir gece konaklayarak yapmak istedik. Bizim için unutulmaz bir balayı ve tırmanış olacak." dedi.

Dağcı grup daha sonra 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı'na tırmanış için hareket etti.

Sıradaki Haber