17 °c

Müfit Can Saçıntı, "Lafını Esirgemeyenler"le sahnede

İSTANBUL (AA) - "Mandıra Filozofu" filmleriyle dikkati çeken yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik oyunu "Lafını Esirgemeyenler", ilk kez seyirci karşısına çıktı. Harbiye Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun öncesi AA muhabirine açıklama yapan Saçıntı, tiyatro teknikleriyle film tekniklerini birleştirdiği ve "fi-yatro" adını verdiği yeni bir yöntemi...

Kültür-Sanat Haberi
Müfit Can Saçıntı, Lafını Esirgemeyenlerle sahnede
Müfit Can Saçıntı, "Lafını Esirgemeyenler"le sahnede

İSTANBUL (AA) - "Mandıra Filozofu" filmleriyle dikkati çeken yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı'nın tek kişilik oyunu "Lafını Esirgemeyenler", ilk kez seyirci karşısına çıktı.

Harbiye Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun öncesi AA muhabirine açıklama yapan Saçıntı, tiyatro teknikleriyle film tekniklerini birleştirdiği ve "fi-yatro" adını verdiği yeni bir yöntemi sahneye taşıdığını söyledi.

Saçıntı, işini yaparken yeni şeyler denemeyi sevdiğini belirterek, "Bugünlerde 'kapak yapanlar', 'ayar verenler', 'cuk oturtanlar' gibi tabirler kullanılıyor ama biz efendi gibi, 'Lafını Esirgemeyenler' dedik. Tarihten günümüze kadar olan söz ve hiciv ustalarını, kendi üslubumla anlatıyorum." diye konuştu.

Sahnede, daha önce çekimlerini yaptığı bazı görüntüleri, televizyon aracılığıyla oyuna dahil eden Saçıntı, "Bizim çizgimiz belli. O çizgide yamuk yapmadan, güldürürken düşündürmeyi, düşündürürken güldürmeyi, güldürürken tekrar düşündürmeyi ve seyirciyi böyle bir sarmala almayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Sezon boyunca turnelere çıkacak olan iki perdelik "Lafını Esirgemeyenler" oyunu, 16 Şubat'ta Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 17 Şubat'ta Ankara Yeni Sahne, 21 Şubat'ta ise Kadıköy Duru Tiyatro'da seyirciyle buluşacak.

Sıradaki Haber