17 °c

Özgecan Aslan'ın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor

MERSİN (AA) - Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yaşam öyküsü, "Cennetin Kuşları" isimli sinema filmi ile beyaz perdeye aktarılacak.Filmin yapımcısı Evrensel Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015'te öldürülen Özgecan Aslan'ın 2. ölüm yılı...

Kültür-Sanat Haberi
Özgecan Aslan'ın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor
Özgecan Aslan'ın hayatı beyaz perdeye aktarılıyor

MERSİN (AA) - Mersin'de eve gitmek için bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yaşam öyküsü, "Cennetin Kuşları" isimli sinema filmi ile beyaz perdeye aktarılacak.

Filmin yapımcısı Evrensel Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015'te öldürülen Özgecan Aslan'ın 2. ölüm yılı dolayısıyla Özgecanlar Derneğinde düzenlenen anma programına katıldı.

Avcı, buradaki tonuşmasında, önemli toplumsal mesajların dünyaya sinema aracılığıyla aktarıldığını söyledi.

Özgecan Aslan'ın kadına yönelik şiddette artık bir temsil noktasına geldiğini belirten Avcı, "Biz bu film ile 'Ben insanları ruhumla severim' ve 'Erkeğin bir kadına tekme atma hakkı sadece anne karnındadır' ana sloganları ile yaşananları beyaz perdeye aktarmak, hem Türkiye'de, hem de dünyada kötü ruhlu şahsiyetlerin, aklından geçecek şeylere belki de bir ters algı oluşturmak amacındayız." dedi.

Avcı, yaklaşık 4 aydır filmin hazırlıklarını sürdürdüklerini aktararak şöyle devam etti:

"Bugün de Özgecan'ın ölüm yılında, Özgecanlar Derneği ile filmin sözleşmesini imzalayacağız. Doğum günü olan 22 Ekim'de de büyük bir gala organizasyonuyla onun ruhuna en büyük hediyeyi vermiş olacağız. Çekimlerin çoğu Mersin ve çevresinde olacak. Dolayısıyla bu, Mersin'i de dünyaya tanıtırken kentin içeriğinde bulunan bu güzelliklerin, daha önce gerçekleşmiş bir olayla özdeşleşmediğinin bilinmesine olanak sağlayacak."

Avcı, 25 Ekim'de vizyona girmesini planladıkları filmin adının "Cennetin Kuşları" olacağını, senaryonun da 15 gün içerisinde bitirileceğini anlattı.

Filmin gelirinin, derneğe bağışlanacağını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Sinema dünyanın en uzak köşelerindeki insanları birbirlerine tanıtan en kolay araçtır. Biz de bu sebeple Özgecanlar Derneğinin kuruluş amacına da hizmet edecek, Özgecan'ın en büyük hayallerinden biri olan rehabilitasyon merkezine nasıl katkı sunarız diye düşününce, böyle bir sinema filminin gelirlerini derneğe bağışlayabileceğimizi düşündük. Bununla alakalı dernek yöneticileriyle yaptığımız istişareler sonucunda böyle bir çalışma yapmaya karar verdik."

- Film projesi sözleşmesi imzalandı

Baba Mehmet Aslan ise kızından ayrı geçirdikleri 2 yılın özlemle geçtiğini belirtti.

Kızının 14 Şubat'ta defnedilmesine değinen Aslan, "14 Şubat'ı bütün dünya Sevgililer Günü olarak biliyor ama biz de canımızın, sevgilisine kavuşma günü olarak anıyoruz." ifadesini kullandı.

Özgecanlar Derneğinin büyük bir çaba neticesinde hayata geçtiğini anımsatan Aslan, kuruluşun güzel projeler ile yanlarında olacağına inancını dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da hem ailenin, hem de derneğin her zaman yanında olduklarını belirterek, filmle ilgili üzerine düşen görevi seve seve yapacaklarını, kentteki tesislerin de bu anlamda kullanılabileceğini aktardı.

Konuşmaların ardından Avcı, baba Mehmet Aslan ve Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Koçoğlu Dalgıç arasında film projesiyle ilgili sözleşme imzalandı.

Programa katılan Özgecan Aslan'ın annesi Songül, ablası Beste ile kardeşi Barış Aslan duygulu anlar yaşadı.

Sıradaki Haber