17 °c

Şehit Uzman Çavuş Atalay son yolculuğa uğurlandı

ERZURUM (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sedat Atalay, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.Şehit Atalay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Morgu'ndan askerlerce alındıktan sonra Aşkale ilçesine bağlı...

Kültür-Sanat Haberi
Şehit Uzman Çavuş Atalay son yolculuğa uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Atalay son yolculuğa uğurlandı

ERZURUM (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sedat Atalay, memleketi Erzurum'da toprağa verildi.

Şehit Atalay'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Erzurum Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Morgu'ndan askerlerce alındıktan sonra Aşkale ilçesine bağlı Kandilli semtindeki Merdiven köyüne getirildi.

Babaevinde helallik alınmasının ardından Atalay'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı aynı mahalledeki taziye çadırı önüne ulaştırıldı.

Şehit Atlay'ın naaşı, burada ikindi vakti Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerler ve vatandaşlarca omuzlarında taşındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Atalay'ın naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında fenalaşan babası Sinan Atalay, Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar ile tekbir getirip terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Şehidin babası Sinan Atalay ve kardeşi Resul Atalay, şehit Sedat Atalay'ın komando beresini cenaze namazı kılındığı esnada tabutunun üzerine koydu.

Cenaze namazı sonrası baba Sinan ile oğlu Resul Atalay, komando beresi takarak şehit Sedat Atalay'ın ardından mezarlığa kadar yürüdü.

Törende gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşi Resul Atalay, şehit kardeşinin naaşının götürülüşünde terör örgütlerine tepki gösterdi.

Törene katılan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu şehidin naaşı toprağa verildikten sonra tabuta sarılı Türk bayrağını şehit babasına teslim etti.

Azizoğlu, gözyaşlarını tutamayan şehidin yakınlarına tek tek taziyelerini iletti.

Törene, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Orhan Deligöz, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş ve kurum amiri ile şehidin yakınları katıldı.


Sıradaki Haber