17 °c

"Ve Yine de Maskem Kudretli" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Filistinli yerleştirme sanatçısı Basel Abbas ve Ruanne Abou Rahme'nin "Ve Yine de Maskem Kudretli" isimli sergisi sanatseverlerin ilgisine sunuldu.Bomontiada'daki Alt Sanat Mekanında açılan sergi, Abbas ve Rahme'nin, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde kaydettikleri seslerin, gençlerin Filistin'in harabeye dönüşmüş köylerinde yaptığı gezintide çektiği...

Kültür-Sanat Haberi
Ve Yine de Maskem Kudretli sergisi açıldı
"Ve Yine de Maskem Kudretli" sergisi açıldı

İSTANBUL (AA) - Filistinli yerleştirme sanatçısı Basel Abbas ve Ruanne Abou Rahme'nin "Ve Yine de Maskem Kudretli" isimli sergisi sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Bomontiada'daki Alt Sanat Mekanında açılan sergi, Abbas ve Rahme'nin, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde kaydettikleri seslerin, gençlerin Filistin'in harabeye dönüşmüş köylerinde yaptığı gezintide çektiği görüntülerin buluşturulmasıyla oluşuyor.

Yerleştirme sanatçısı Abbas, serginin açılışında yaptığı, ses ve video yerleştirme eserini oluştururken Adrienne Rich'in, batmış bir geminin enkazına doğru inen bir dalgıcın perspektifinden yazdığı "Enkaza Dalmak" şiirinden esinlendiklerini söyledi.

Video yerleştirmesinde Filistin'in farklı bölgelerindeki ses ve görüntüleri bir araya getirdiklerini ifade eden Abbas, "Harabeye dönmüş, otların, farklı bitkilerin örttüğü eski Filistin köylerini, gençlerle ve görüntü sanatçısı Ruanne Abou Rahme ile ziyaret ettiğimizde, doğanın bu mekanları sahiplenmesine şahit olduk." dedi.

Ruanne Abou Rahme ile birlikte çağdaş sanatı kullanarak yeni bir dil oluşturduklarını ve Filistin'deki yaşamlarını merkeze alarak, evrensel bir dil kullanmaya çalıştıklarını kaydeden Abbas, görüntülerde gençlerin taktığı ve Filistin'de yaşananların dünyaya yansıması olan maskelerin ise Adrienne Rich'in şiirdeki, dalgıç maskesinden esinlenildiğini anlattı.

Sanatçıların yeni eserlerinin altyapısını oluşturmak için kullandıkları çeşitli malzemelere de geniş bir şekilde yer verilen yerleştirme eserler sergisini sanatseverler, 16 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sıradaki Haber