17 °c

Yunus Emre Enstitüsü 'Anadolu'nun Renkleri'ni dünyaya saçıyor!

Yunus Emre Enstitüsü, Türkoloji İşbirliği Protokolü kapsamında 'Anodolu'nun Renkleri'ni dünyaya tanıtmaya devam ediyor. 'Colours of Anatolia' etkinlik serisinin sıradaki durağı Estonya Tallinn, Letonya Riga, Litvanya Vilnius ve Belarus Minsk...

Kültür-Sanat Haberi
Yunus Emre Enstitüsü Anadolunun Renklerini dünyaya saçıyor!
Yunus Emre Enstitüsü 'Anadolu'nun Renkleri'ni dünyaya saçıyor!

Kültürel ve bilimsel diplomasi çalışmaları kapsamında dünya çapında birçok ülkede faaliyetler yürüten Yunus Emre Enstitüsü, 'Colours of Anatolia' (Anadolu'nun Renkleri) etkinlik serisine devam ediyor.  

Konser, dinleti, belgesel gösterimi, ebru atölyesi, dans gösterisi, müzikal, tiyatro, seminer, konferans ve sergilerle Anadolu'yu dünyaya tanıtan ve 25 Nisan’da ilk adımı Kudüs’te atılan 'Colours of Anatolia' 25 Eylül ve 6 Ekim tarihleri arasında Estonya Tallinn, Letonya Riga, Litvanya Vilnius ve Belarus Minsk'e konuk olacak.

Türkoloji İşbirliği Protokolü’nde hareketle icra edilen ve Dışişleri Bakanlığı ile ilgili ülkelerdeki Türk Büyükelçiliklerin desteği ile düzenlenen etkinlik 18 Ekim’de Japonya Tokyo’da, 28 Ekim’de Hindistan Yeni Delhi’de, 3 Kasım’da ABD Washington DC’de, 9 Kasım’da Brezilya Sao Paulo’da ve 13 Kasım’da Arjantin Buenos Aires’te düzenlenecek.

Letonya, Litvanya ve Belarus’taki etkinliklere ÇAYKUR da destek verecek. 

Programa, Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de katılacak.

Enstitü, Anadolu’nun Renkleri konseptiyle, 2018 yılına kadar Türkoloji İşbirliği Protokolü kapsamında, etkinliklere devam edecek. 

Sıradaki Haber