17 °c

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı.Katırcıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin, komisyonun çalışma alanına girdiğini belirterek, komisyonun, her partinin üzerinde çok hassas olduğu kadın, kadın erkek eşitliği...

Politika Haberi
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

TBMM (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı.

Katırcıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kadınlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin, komisyonun çalışma alanına girdiğini belirterek, komisyonun, her partinin üzerinde çok hassas olduğu kadın, kadın erkek eşitliği, ayrımcılık konuları üzerinde çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Komisyonun iyi niyetle, parti ayırımı gözetmeksizin özverili şekilde çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Katırcıoğlu, yeni dönemde alt komisyonlar kuracaklarını bildirdi.

Katırcıoğlu, bakanların komisyona çağrılacağını, kadın istihdamı, kadın sayısını artırmak için neler yapıldığını, taşra ve merkezde şube müdürü üzerinde kaç kadının istihdam edildiğini, kadınlara ilişkin plan ve projelerini soracaklarını anlattı.

Komisyonun 2009'da kurulduğunu anımsatan Katırcıoğlu, kısa sürede çok önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Toplantıda, Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Program Koordinatörü Neşe Çakır da proje hakkında bilgi verdi.

  Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi adına görev yaptıklarını belirten Çakır, projenin 3 yıllık tasarlandığını, 1 yıl gecikmeli başladığını, bütçesinin de 3,5 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Parlamentolar arası birlik ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile ortak proje yürütüleceğini ifade eden Çakır, projenin uygulamasında TBMM, TBMM Genel Sekreterliği, komisyon, partiler, partilerin kadın kolları, üyeleri, yasama uzmanları, sivil toplum kuruluşlarının yer alacağını ve kadınların siyasi liderliğini ve katılımı güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

31 yasayı toplumsal cinsiyet bakış açısıyla taradıklarını, eksikliklerin tespit edildiğini anımsatan Çakır, eksikliklerden hareketle en az iki yeni yasa teklifi hazırlamayı amaçladıklarını belirtti.

Komisyonla beraber 8 bölgede toplantılar yapıldığını anlatan Çakır, yeni seçilen milletvekillerine, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili oryantasyon, iletişim becerilerine yönelik bir eğitim çalışması gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Sıradaki Haber