17 °c

Bodrum’da En Güzel Denize Sahip 5 Belde

En popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da sezonun en güzel zamanları kimine göre yaz kimine göre ise bahar aylarıdır

Seyahat Haberi
Bodrum’da En Güzel Denize Sahip 5 Belde
Bodrum’da En Güzel Denize Sahip 5 Belde

Kimi bu muhteşem ilçeyi ziyaret etmek için sıcacık yaz mevsimini beklerken kimi de akşamları hafif esen rüzgârını tercih eder. Ama herkesin ortak noktada buluştuğu bir konu vardır ki o da Bodrum denizinin güzelliği. Ne zaman giderseniz gidin sizi adeta kucaklayan bu deniz, özellikle ilçenin bazı beldelerinde bambaşka bir duruluğa sahiptir. İşte Bodrum’un en güzel denizine ev sahipliği yapan o beldeler:

 

1 – Yalıkavak

Bodrum’un en güzel denizine sahip beldelerden biri olan Yalıkavak, merkeze 18 km mesafede konumlanıyor. Üç tarafının denizlerle çevrili olması ve muhteşem koylara sahip olmasının yanı sıra Yalkavak’ta görülmeye değer bir manzara hakim. Bölgenin yıllar içerisinde popüler olması ve ününe ün katması ise hem bölgenin en lüks marinalarından birinin burada yer alması hem konaklama seçeneklerinin fazla olması hem de eski dönemlerde en ünlü sünger avcılarının buradan çıkması geliyor. Beldeyi yalnızca koyları ve birbirinden güzel plajları için bile ziyaret etmek isterseniz konaklamanız için Bodrum otelleri arasından bütçenize en uygun olanı tercih edebilir, böylece Yalıkavak’ı seyahat planınıza dahil edebilirsiniz.

 

2 – Göltürkbükü

Güzel denizlerden bahsederken Bodrum’un etrafını mandalina ağaçlarının sardığı beldesi Göltürkbükü’nden söz etmeden olmaz. Son on yıl içerisinde özellikle tatilciler arasında bir hayli ilgi görmeye başlayan beldede bu sebeple konaklama birimleri de artış gösterdi. Doğasını korumaya özen göstererek kurulan bu tesislerin büyük bir kısmı deniz kenarında konumlanıyor. Gündüzleri iskelesinde güneşin ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz bu tesislerin gecelik fiyatları ise sezonda artış gösterebiliyor.

 

3 – Ortakent - Yahşi

Bodrum’un tarih kokulu duraklarından biri olduğunu söyleyebiliriz Ortakent-Yahşi için. Rum evlerinin sıralandığı bu belde özellikle Bodrum’un sezon kalabalığında uzak, daha sakin bir seyahat arayışında olanlar tarafından tercih ediliyor. Uzunca bir kumsala sahip olan Ortakent-Yahşi’nin denizi ise yosundan tamamen arınmış ve pırıl pırıl. Beldedeki konaklama birimlerine gelecek olursak burada beş yıldızlı büyük oteller yerine küçük oteller bulunuyor. Zaten bu sayede belde diğerlerine kıyasla çok daha sakin bir konuma sahip.

 

4 – Torba

Bodrum merkezine 5 km gibi yakın bir konumda yer alan Torba, ilçenin popüler tatil beldelerinden biri olarak biliniyor. Beldeyi popüler yapan özellikleri arasında oldukça güzel bir denize sahip olmasının yanı sıra merkezi bir konumda yer alması geliyor. Ayrıca bölge korunaklı coğrafi özelliğe ile de rüzgâr ve dalga yönünden her daim sakin. Tüm bunların etkisiyle Torba’da denize sıfır konumda pek çok otel konumlanmış durumda. Genelinin Rixos Bodrum gibi beş yıldızlı ve lüks otellerden oluştuğu beldenin, keyifli ve lüks bir tatil arayışında olan ziyaretçilerin tüm beklentilerini karşıladığını söyleyebiliriz.

 

5 – Mazı

Bodrum merkezinden yaklaşık 40 km mesafede konumlanan Mazı, herkes tarafından çok bilinmiyor; ancak burayı bir kez keşfeden de bir daha asla kopamıyor. Neden mi? Çünkü Mazı’da hem dilediğiniz zaman Bodrum’da olabilecek kadar ilçeye yakın hem de sezonda bir hayli kalabalıklaşan Bodrum’un o kalabalığından uzak, sakin bir tatil geçirebiliyorsunuz. Bu da Bodrum’dan kopamayan ancak sessizlik ve huzur arayan ziyaretçiler için reddedilmez bir fırsat yaratıyor. Genellikle apart ve pansiyonların hizmet verdiği beldenin denizi ise anlatmakla bitecek gibi değil. Bünyesinde yer alan sekiz eşsiz koyun sekizi de ziyaretçilerine muhteşem bir gün vadediyor.

 

Sıradaki Haber