17 °c

Yemek borusundan öyle bir şey çıktı ki! Korkunç

Boğaz ve sırt ağrısından yemek yiyemedi, kısa sürede 15 kilo verdi, 40 doktora gitti ama çare olmadı. Sonunda Tokatlı hemşire Satı Karabaş'ın 6 yıl önce geçirdiği skolyoz ameliyatı sırasında yemek borusuna vida saplandığı ortaya çıktı.

Güncel Haberi
Yemek borusundan öyle bir şey çıktı ki! Korkunç
Yemek borusundan öyle bir şey çıktı ki! Korkunç

Tokat'ta yaşayan hemşire Satı Karabaş, yemek yerken boğazının acıması ve sırtının ağrıması şikayetiyle hastaneye gitti. Ancak hastalık bir türlü teşhis edilemedi. İki ayda 40 doktor gezen Karabaş'ın 6 sene önce geçirdiği skolyoz ameliyatında omuriliğine yerleştirilen vidalardan birinin yemek borusuna saplandığı ortaya çıktı.

Doğuştan skolyoz hastası olan 29 yaşındaki Tokatlı hemşire Satı Karabaş, bugüne kadar dört kez ameliyat oldu. Son ameliyatından sonra artık tamamen düzeldiğini düşünen Karabaş, 2009 yılında yemek yeme problemi yaşamaya başladı. Hiçbir şey yiyemeyerek 15 kilo verdi. Toplamda yaklaşık 40'a yakın doktor gezdi.

AMELİYAT ETMEDİLER

Skolyoz ameliyatında çakılan çivilerden birinin aort damarını zorlayarak yemek borusunu deldiği tespit edildi, ancak hiçbir doktor çok riskli olan bu ameliyatı yapmaya yanaşmadı.

Prof. Dr. Fatih Dikici ve ekibi, Satı Karabaş'ı 15 Eylül'de iki aşamalı bir ameliyata aldı. Önce aorta destek takıldı, ardından çivileri çıkartıldı. Yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgiden başarıyla geçen Satı Karabaş hayata yeniden "Merhaba" dedi. 

Sıradaki Haber